Mød palmetufteren Nina Ekman

Mød palmetufteren Nina Ekman

Mød den fantastiske tufter Nina Ekman 

Nina er kunstner og har specialiseret sig i bløde tuftede skulpturer. Særlig kæmpestore tredimensionelle kaktusser og og palmerskulpturer er hendes varemærke. 

Nina har et fantastisk værksted på Værløse flyvestation fyldt med tusindevis af forskellige typer garn helt op til loftet. Det er super inspirerende at komme ind i hendes bløde og fluffy univers og der findes ikke mange steder som det!

Kunsternerisk fra barnsben

Nina har siden hun var helt lille været draget mod farver, former og det at skabe. Ninas Mormor var maler og forærede 12 årige Nina oliemaling og et staffeli, hvilket satte det hele i gang. Senere blev Nina draget mod genbrugstøj og garn og i dag har hun viet sit liv til det at tufte.

Tæppevævning går langt tilbage

Tæppevævning går langt tilbage i tiden og er blevet forædlet gennem århundrede. I skandinavien har vi haft en tradition med ryatæpper, hvor man med en lille særlig nål bandt garn på et lærred. 

I dag går det noget nemmere og en del hurtigere med tufting pistolen, som skyder garnet lynhurtigt ind i lærredet og samtidig får klippet det. Pistolen gør at du kan skabe et tæppe på få timer fremfor mange dage eller uger.

1 2 3, action 

Nina har altid været tiltrukket af garn og har strikket og vævet før i tiden, men da hun opdagede tufting pistolen var hun solgt. Det giver en vild følelse og der er noget action når man står med pistolen og skyder garnet ind i det hårdt udspændte lærred.

Nina starter som regel med at tegne en skitse sit lærred, så hun har en ide om form og farver inden hun for alvor skyder løs med tufting pistolen. Pistolen kan bruges både til at skyde løkker eller klippet garn alt efter hvilket udtryk det færdige værk skal have. 

Du kan tjekke Nina ud her: https://www.ninakekman.com 

Tillbaka till blogg